Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Impressum

Назив јавног гласила: Портал КАДАР 24
АПР регистарски број: IN001094
Оснивач: ПАРАДОКС група
Матични број оснивача: 17584502
Статус јавног гласила: Регистрован
Година оснивања: 2021.
Адреса редакције: Насеље Миливоја Бјелице 9. Ваљево
Kонтакт: info@kadar24.net
Kонтакт телефон 1: 060/72-72-369
Kонтакт телефон 2: 014/500-507

Главни и одговорни уредник Јована Летић Мирковић

Impressum Kadar 24 ekipa
Аутори

Марија Урошевић, Матеја Мутаповић, Катарина Радмиловић, Ива Лазаревић и Немања Мирковић

Фото и видео

NecaPress

WEB продукција

WebMedia™

Портал КАДАР 24 примењује одредбе Закона о јавном информисању Републике Србије и Кодекса новинара Србије.

Logo@2x
Лого Портала

Основни мотив постојања Портала Кадар 24 је подстицај и охрабривање младих да слободно и без цензуре изразе своје мисли, емоције и доживљаје догађаја, стваралаштва и прилика у друштву коме припадамо. Развој критичког мишљења и слободног духа је од кључног значаја за развој како појединца, тако и целокупне друштвене заједнице. Свесни свих моралних и економских неприлика које нас сналазе већ деценијама, ова веб оаза је још један вид наше борбе за добро. С друге стране, желимо да на све доступне начине промовишемо таленат и рад најразличитијих младих људи, који то у потпуности завређују.

Негујемо поштење, честитост, искреност, пожртвованост, солидарност, ваљаност, ангажованост и изнад свега љубав према Човеку и ономе што радимо. Једном речју, нормалност.

Имамо добру намеру, да Портал Кадар 24 у блиској будућности постане сигурно уточиште које ће сабирати младост, радозналост, умеће, размену различитих мишљења и ставова на бројне теме и питања која нас се тичу.

Брига о високом квалитету самог садржаја, суштински и формално, нам један од приоритета. Општа места, као и свеприсутни дискурс омаловажавања, вређања и стављања у негативни контекст било кога и било чега су апсолутно недопустиви. Афирмативан тон, критичко сагледавање појава, стваралаштва или пак проблема, уз рационалан, аргументован приступ са личним ставом аутора су оно што практикујемо.

Отворени смо за сваки вид добронамерне сарадње, како са појединцима, тако и са релевантним установама и институцијама које ни једног тренутка не крше моралне и законске норме Републике Србије.

Портал Кадар 24 је једно од места које никада неће дозволити нарушавање система вредности на којем смо, углавном одгајани. Упркос свим постојећим околностима, верујемо у тријумф добра и лепоте. Младост то свакако јесте.

Лазар Лазаревић
Крупан план

ЛАЗАР ЛАЗАРЕВИЋ – О ЧЕМУ МИ ПРИЧАМО?!

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи ђак Ваљевске гимназије и учесник Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде у Шенжену. Један сасвим једноставан младић, наочит, финих манира, који мисли својом главом.

Лијана Крунић у ОШ „Нада Пурић”
Тотал

ЛИЈАНА КРУНИЋ – ХРИСТОС НАС ЈЕ ПОЗВАО ДА СЛУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се за студије теологије, како би и на тај начин могла да Му служи у потпуности. Више од деценије, посвећена је раду са децом кроз часове верске наставе, у основној школи.

Марија Савић
Тотал

МАРИЈА САВИЋ – ДЕЦИ СЕ МОРА УКАЗАТИ ПОВЕРЕЊЕ

Марија Савић је школски педагог, тренутно запослена у ОШ „Свети Сава”, у Попучкама. Кроз дугогодишње професионално искуство, до сада је радила у различитим основним школама. Упркос свему, свој позив бескрајно воли и ужива у њему.