Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Крупан план

МАГДАЛЕНА ЛАЗИЋ – ПАЗИ ШТА ЖЕЛИ, ЈЕР ВЕРУЈЕ ДА МОЖЕ.

Без муке се песма не испоја, без муке се сабља не сакова! – Петар Петровић Његош

Магдалена Лазић је име које ћете, сасвим је могуће, често чути у будућности. Не могу да претпоставим како ће медији тада изгледати и који ће нам све формати бити доступни. Још мање могу да знам да ли ће, сада већ, коврџави девојчурак по имену Магдалена Лазић, постати (званично по садашњем Уставу РС) Председник Републике Србије. Вратимо се, ипак, у садашњост.

Магдалена Лазић је ученица шестог разреда ОШ ”Десанка Максимовић” и четвртог разреда МШ ”Живорад Грбић” у Ваљеву. Своје прве кораке утврђиваће плесним. Са непуних четири, уписује се у школу плеса ”Ритам, Музика, Плес” (чувени РМП) и ту остаје до данас. Једноставно, плес је њена Љубав. Прва. Како каже, не може да замисли свој живот без музике и плеса.

Магдалена Лазић
Магдалена Лазић у 4. епизоди ”Разговор” (Фото: Немања Мирковић)

Магдалена Лазић је име које се налази на многим дипломама и захвалницама, али и медаљама са многобројних такмичења. Поносно истиче да је освојила прво место и на Државном првенству. У сваком случају, једаред се већ нашла на челу Србије. Додуше, у веома племенитијој вештини од политике – плесу. Но, Лена данас има свој јасан циљ – жели да заврши Ваљевску гимназију, а потом и Факултет политичких наука, Универзитета у Београду.

Магдалена Лазић фокусира Студио Кадар 24

Те, 2016. године до Магде (да не буде забуне, Магдалена Лазић има неколико надимака, као права Ваљевка, а користимо само два – ”Лена” и ”Магда”. Можда будемо користили и ”Чупка”, али не више од тога) долази, како она каже, Кадар 24. Односно, Магда набавља један од флајера тадашње сезоне. Порука је јасна – Ако желиш да се бавиш позориштем, филмом, телевизијом, или интернет стваралаштвом… Дођи!

И, тако нам дође наша Чупка, од милоште звана Магдалена Лазић. Тако се она први пут мало озбиљније сусрете са глумом и створи се Љубав Друга. Наредне године, на сајту Студија Кадар 24, Јована ће записати:

Магдалена Лазић – Лену смо од милоште назвали Чупка, због њене прекрасне коврџаве косе. Када је ушла на аудицију, осећали смо се као да је управо ушетао анђео. Толико је пленила својом појавом, да смо само чекали да је видимо на сцени. Када је стала, то је било то.

Она је такође „мултиталенат“, како се то данас каже. Али, чујте, када неко у тим годинама тако делује, па још изјави да ће бити премијерка – са тим нема шале! Она зна шта жели. Рођена је за плес и глуму и ко зна шта све још.

Ужива у игри, нарочито пред публиком. Невероватно је доминантна и носи се с тим као да јој је двадесет година, а има седам. Упорна, шармантна, слободна, паметна (…)
Оставља утисак особе коју не смете заобићи.

Magdalena
Магдалена Лазић на снимању 4. епизоде ”Разговор” (Фото: Немања Мирковић)

И нисмо је могли заобићи у нашој четвртој епизоди ”Разговор”, коју објављујемо сваке среде, тачно у подне! Нисмо могли, тим пре, што се Јованино предвиђање и обистинило. То невероватно Дете исказаће још један од својих многобројних талената.

Магдалена Лазић има жицу

Боље речено – има четири жице. Своју школску виолину редовно вежба у својој соби, а уверава нас да је са солфеђом на ти. Мама Гоца нам препричава анегдоту када је помагала једном свом другару из Музичке школе. Чујем је како говори детету:

– Јеси ли учио? Не долази ми ако ниси спреман да вежбамо…

– Да, али он је на крају извукао чисту тројку!

Магдалена Лазић

Љубав Трећа је, некако, морала доћи. Ако ништа, а оно због драматургије живота. Не, мислим да се Магда није заљубила у свог музичко-школског другара… Заљубила се у виолину. Маштала је о овом величанственом инструменту, без чије подршке је немогуће замислити многа велика и значајна музичка дела. Илити, што би наш народ рекао: Музичко дело без подршке виолине, к’о Магдалена Лазић без подршке Мајке Гордане. Нека живи Вивалдијева музика и Мама Гоца!

Подршка вредна било ког сна

Дете које има своје снове и дубоко верује у себе, највероватније је имало родитеља који је први веровао. У овом случају, као и у многим другим, веровала је Мајка Гордана. И још увек верује, јер својој Мезимици пружа огромну подршку.

За ову Жену, која се бави веома исцрпљујућим послом (нарочито у ово лудо доба), време делује као веома лако укротива зверка. Свима нам бежи, измигољи се, али Oна све стиже. Сменски рад медицинске сестре са ноћним дежурствима на грудном одељењу Ваљевске болнице, за неког би био довољан изазов.

Majka Goca i Magdalena Lazic
Мајка Гордана и Магдалена Лазић (Фото: Немања Мирковић)

Ипак, ова Мајка непогрешиво стиже да (што данашњи млади људи воле да кажу) испоштујеАгенду своје Ћерке”. Интуитивно, она спознаје да је деци потребно омогућити образовање и путовање, како рече мудар човек. При том, стиже да буде Мајка и свом старијем сину Лазару – студенту психологије у Новом Саду.

Буди оно, што бити желиш!

Богу хвала, још увек има деце безбрижног детињства. Ко не верује у љубав, нека се сети мајки. Оних жена које су нас несебично подржавале и веровале у нас, када смо и сами губили веру у себе.

Магдалена Лазић ће, можда, преболети своју Љубав Четврту – Политику. Можда ће се и сама Политика потпуно променити и постати оно у шта су и стари Грци веровали… Можда… Али, нашој Лени желим да буде још боље Дете и Најбоља Мајка.

Магдалена Лазић у 4. епизоди ”Разговор”, која се премијерно емитује на Јутјуб каналу Кадар 24, сваке среде – тачно у подне! Запратите наш канал и кликните на звонце. Стиже још добрих прича.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

Marija Vuković
Крупан план

МАРИЈА ВУКОВИЋ – ЉУДИ СУ НАЈВАЖНИЈИ

На питање – Ко је Марија Вуковић?, каже да је никада нико то није питао. У тренутку сабира мисли и одговара, да је она једна енергична, врло емотивна особа, која највише од свега воли људе и све што је у вези са њима. Одабрала је пут глуме.

Лазар Лазаревић
Крупан план

ЛАЗАР ЛАЗАРЕВИЋ – О ЧЕМУ МИ ПРИЧАМО?!

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи ђак Ваљевске гимназије и учесник Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде у Шенжену. Један сасвим једноставан младић, наочит, финих манира, који мисли својом главом.

Лијана Крунић у ОШ „Нада Пурић”
Тотал

ЛИЈАНА КРУНИЋ – ХРИСТОС НАС ЈЕ ПОЗВАО ДА СЛУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се за студије теологије, како би и на тај начин могла да Му служи у потпуности. Више од деценије, посвећена је раду са децом кроз часове верске наставе, у основној школи.

Још неке приче...

Крупан план

Хелена Стојнић је изузетно важан део Студија КАДАР[24]. Не само зато што је већ неколико година са нама, већ и што је заиста један...

Крупан план

Филип Марковић је рођен и одрастао у најчудеснијем граду на Колубари. Од недавно је бивши ученик ОШ „Нада Пурић”. Свој први важан животни круг...

Крупан план

Анђела Мишић је гитаристкиња чији аутентичан музички израз већ сада привлачи пажњу најразличитије публике. Иако тек на прагу академског образовања, иза себе има бројне...

Крупан план

Иван Јовановић је Ваљевац сасвим необичног занимања. Познат и као Иван Меџик, још у основној школи је почео да се занима за мађионичарство. Стицајем...

Total
0
Share