Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Крупан план

МАГДАЛЕНА ЛАЗИЋ – ПАЗИ ШТА ЖЕЛИ, ЈЕР ВЕРУЈЕ ДА МОЖЕ.

Без муке се песма не испоја, без муке се сабља не сакова! – Петар Петровић Његош

Магдалена Лазић је име које ћете, сасвим је могуће, често чути у будућности. Не могу да претпоставим како ће медији тада изгледати и који ће нам све формати бити доступни. Још мање могу да знам да ли ће, сада већ, коврџави девојчурак по имену Магдалена Лазић, постати (званично по садашњем Уставу РС) Председник Републике Србије. Вратимо се, ипак, у садашњост.

Магдалена Лазић је ученица шестог разреда ОШ ”Десанка Максимовић” и четвртог разреда МШ ”Живорад Грбић” у Ваљеву. Своје прве кораке утврђиваће плесним. Са непуних четири, уписује се у школу плеса ”Ритам, Музика, Плес” (чувени РМП) и ту остаје до данас. Једноставно, плес је њена Љубав. Прва. Како каже, не може да замисли свој живот без музике и плеса.

Магдалена Лазић
Магдалена Лазић у 4. епизоди ”Разговор” (Фото: Немања Мирковић)

Магдалена Лазић је име које се налази на многим дипломама и захвалницама, али и медаљама са многобројних такмичења. Поносно истиче да је освојила прво место и на Државном првенству. У сваком случају, једаред се већ нашла на челу Србије. Додуше, у веома племенитијој вештини од политике – плесу. Но, Лена данас има свој јасан циљ – жели да заврши Ваљевску гимназију, а потом и Факултет политичких наука, Универзитета у Београду.

Магдалена Лазић фокусира Студио Кадар 24

Те, 2016. године до Магде (да не буде забуне, Магдалена Лазић има неколико надимака, као права Ваљевка, а користимо само два – ”Лена” и ”Магда”. Можда будемо користили и ”Чупка”, али не више од тога) долази, како она каже, Кадар 24. Односно, Магда набавља један од флајера тадашње сезоне. Порука је јасна – Ако желиш да се бавиш позориштем, филмом, телевизијом, или интернет стваралаштвом… Дођи!

И, тако нам дође наша Чупка, од милоште звана Магдалена Лазић. Тако се она први пут мало озбиљније сусрете са глумом и створи се Љубав Друга. Наредне године, на сајту Студија Кадар 24, Јована ће записати:

Магдалена Лазић – Лену смо од милоште назвали Чупка, због њене прекрасне коврџаве косе. Када је ушла на аудицију, осећали смо се као да је управо ушетао анђео. Толико је пленила својом појавом, да смо само чекали да је видимо на сцени. Када је стала, то је било то.

Она је такође „мултиталенат“, како се то данас каже. Али, чујте, када неко у тим годинама тако делује, па још изјави да ће бити премијерка – са тим нема шале! Она зна шта жели. Рођена је за плес и глуму и ко зна шта све још.

Ужива у игри, нарочито пред публиком. Невероватно је доминантна и носи се с тим као да јој је двадесет година, а има седам. Упорна, шармантна, слободна, паметна (…)
Оставља утисак особе коју не смете заобићи.

Magdalena
Магдалена Лазић на снимању 4. епизоде ”Разговор” (Фото: Немања Мирковић)

И нисмо је могли заобићи у нашој четвртој епизоди ”Разговор”, коју објављујемо сваке среде, тачно у подне! Нисмо могли, тим пре, што се Јованино предвиђање и обистинило. То невероватно Дете исказаће још један од својих многобројних талената.

Магдалена Лазић има жицу

Боље речено – има четири жице. Своју школску виолину редовно вежба у својој соби, а уверава нас да је са солфеђом на ти. Мама Гоца нам препричава анегдоту када је помагала једном свом другару из Музичке школе. Чујем је како говори детету:

– Јеси ли учио? Не долази ми ако ниси спреман да вежбамо…

– Да, али он је на крају извукао чисту тројку!

Магдалена Лазић

Љубав Трећа је, некако, морала доћи. Ако ништа, а оно због драматургије живота. Не, мислим да се Магда није заљубила у свог музичко-школског другара… Заљубила се у виолину. Маштала је о овом величанственом инструменту, без чије подршке је немогуће замислити многа велика и значајна музичка дела. Илити, што би наш народ рекао: Музичко дело без подршке виолине, к’о Магдалена Лазић без подршке Мајке Гордане. Нека живи Вивалдијева музика и Мама Гоца!

Подршка вредна било ког сна

Дете које има своје снове и дубоко верује у себе, највероватније је имало родитеља који је први веровао. У овом случају, као и у многим другим, веровала је Мајка Гордана. И још увек верује, јер својој Мезимици пружа огромну подршку.

За ову Жену, која се бави веома исцрпљујућим послом (нарочито у ово лудо доба), време делује као веома лако укротива зверка. Свима нам бежи, измигољи се, али Oна све стиже. Сменски рад медицинске сестре са ноћним дежурствима на грудном одељењу Ваљевске болнице, за неког би био довољан изазов.

Majka Goca i Magdalena Lazic
Мајка Гордана и Магдалена Лазић (Фото: Немања Мирковић)

Ипак, ова Мајка непогрешиво стиже да (што данашњи млади људи воле да кажу) испоштујеАгенду своје Ћерке”. Интуитивно, она спознаје да је деци потребно омогућити образовање и путовање, како рече мудар човек. При том, стиже да буде Мајка и свом старијем сину Лазару – студенту психологије у Новом Саду.

Буди оно, што бити желиш!

Богу хвала, још увек има деце безбрижног детињства. Ко не верује у љубав, нека се сети мајки. Оних жена које су нас несебично подржавале и веровале у нас, када смо и сами губили веру у себе.

Магдалена Лазић ће, можда, преболети своју Љубав Четврту – Политику. Можда ће се и сама Политика потпуно променити и постати оно у шта су и стари Грци веровали… Можда… Али, нашој Лени желим да буде још боље Дете и Најбоља Мајка.

Магдалена Лазић у 4. епизоди ”Разговор”, која се премијерно емитује на Јутјуб каналу Кадар 24, сваке среде – тачно у подне! Запратите наш канал и кликните на звонце. Стиже још добрих прича.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“
Тотал

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“

Ваљевски филмски сусрети су и овог децембра заказали дружење. Осму годину за редом, сусрешће се филмски уметници, педагози, млади аутори и исконски љубитељи седме уметности.

Zastava Srbije
Ракурс

УПС! УМЕТНОСТ, ПОЛИТИКА, СПОРТ…

УПС! Нова епизода ПОДКАСТ[24] на Кадар 24 Јутјуб каналу. Већ знате, премијерно сваког понедељка у 11:30 сати. Пратите нас и кликните на звонце. Следе узбудљиве приче.

Још неке приче...

Детаљ

Драги посетиоче, уколико немаш времена за читање дугих текстова, на правом си месту. Схватићеш да је највећи успех човека победа над самим собом. Хвала...

Тотал

Родитељство је дар од Бога. Огромно бреме, које каткад изгледа као највећи планински масив. „Мало дете – мала брига, велико дете – велика брига.“,...

Ракурс

Глума, музика, плес, фотографија… толико појмова и сви се могу дефинисати једном речју – уметношћу.

Ракурс

Многи људи имају погрешну идеју о уметности, мислећи да је то само одраз лепоте. Наравно, може да буде, али уметност је начн да се...