Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Детаљ

ПЕРСПЕКТИВА – НОВА ВЕБ ЕМИСИЈА НА ПОРТАЛУ КАДАР 24

Перспектива је нова веб емисија Портала Кадар 24, која се развила из видео форме „Разговор”. Млада, успешна и веома талентована флаутисткиња Марија Обрадовић отвара нови веб серијал – Перспектива.

Перспектива потиче од латинске речи prospicere што значи видети, или разабрати. Перспектива је гледиште, начин гледања, начин разматрања, схватање – објашњава онлајн енциклопедија Википедија.

Међутим, на Википедији не можете пронаћи о чему размишљају млади, која су њихова гледишта и ставови. Тешко ћете то пронаћи и у традиционалним медијима, без обзира на националну покривеност.

На неким „срећним” телевизијама можете се сусрести са несрећним изјавама водитеља јутарњег програма. Тако, они тврде, студенти су спремни да раде све за само 1000 (словима хиљаду) динара – српских, не кувајтских.

Перспектива младог човека

У фигуративном значењу и у свакодневном говору, можемо чути – она је веома перспективна, или он има одличну перспективу. Дакле, пред тим човеком је блистава будућност.

Млади људи, углавном виде своју перспективу у иностранству. Желе да наставе своје школовање, или да раде у некој далеко развијенијој и уређенијој држави. Свакако, то је јако добро за њих. Још када би нам се вратили, или бар враћали… На сву срећу, има и таквих.

Стара мудрост вели да се детету не сме ускраћивати образовање и путовање. Млад човек би требало да види света, обогати своје искуство и знања. Још када би желео да све то подели са својим народом… Бог да нас види. А има таквих прича. Верујем да сте на овом Порталу упознали Петра Гајића.

Сваке среде – Перспектива

Посебан део овог Портала, а на кога смо изузетно поносни, је „Крупан план”. У њему упознајете младе људе вредне пажње и њихове занимљиве приче. Бисер овог сегмента је „Интервју” који излази сваког петка на Порталу, у писаном издању.

Серијал „Разговор” је употпуњавао садржај својом видео формом. У кратким и динамичним деловима, млади људи су веома отворено и директно износили своје ставове. Перспектива наставља даље, у потпуно новом визуелном изразу. Ипак, суштина саме веб емисије се не мења – отворен и смислен разговор са младима. Прилика да их боље упознамо и чујемо њихово мишљење.

Перспектива - Марија Обрадовић
Марија Обрадовић и професорка Радица Ђедовић

Симболично, почетак веб емисије Перспектива је 24. мај 2022. године, када вам представљамо младу и веома успешну флаутисткињу Марију Обрадовић. Након тога, премијере ћемо заказивати сваке среде. Очекују вас веома занимљиве приче младих, занимљивих и веома необичних људи.

Имате ли причу за нас?

За овај наш почетак можемо рећи да је више узбудљив него тежак. Радује нас свако ново познанство, нарочито са децом и младима. Већ сам помињао, али ћу опет – нема веће награде од дечијег осмеха. Нема смисленијег рада од подршке младом човеку.

Велика је срећа доћи до таквих људи. Представити и поделити њихову причу, подржати их у њиховим намерама и жељама. Готово увек, оне су веома реалне и утемељене, у неким случајевима и невероватне. Али истините, ту пред нама, а да нисмо ни знали. Управо њима је веома потребна подршка, чак и најмања могућа.

Увек трагамо за новим актерима и зато нам се јавите. Ако имате своју, или знате нечију добру причу – ту смо! И није нам тешко.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

Marija Vuković
Крупан план

МАРИЈА ВУКОВИЋ – ЉУДИ СУ НАЈВАЖНИЈИ

На питање – Ко је Марија Вуковић?, каже да је никада нико то није питао. У тренутку сабира мисли и одговара, да је она једна енергична, врло емотивна особа, која највише од свега воли људе и све што је у вези са њима. Одабрала је пут глуме.

Лазар Лазаревић
Крупан план

ЛАЗАР ЛАЗАРЕВИЋ – О ЧЕМУ МИ ПРИЧАМО?!

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи ђак Ваљевске гимназије и учесник Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде у Шенжену. Један сасвим једноставан младић, наочит, финих манира, који мисли својом главом.

Лијана Крунић у ОШ „Нада Пурић”
Тотал

ЛИЈАНА КРУНИЋ – ХРИСТОС НАС ЈЕ ПОЗВАО ДА СЛУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се за студије теологије, како би и на тај начин могла да Му служи у потпуности. Више од деценије, посвећена је раду са децом кроз часове верске наставе, у основној школи.

Још неке приче...

Крупан план

На питање - Ко је Марија Вуковић?, каже да је никада нико то није питао. У тренутку сабира мисли и одговара, да је она...

Крупан план

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи...

Тотал

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се...

Крупан план

Своје предивно детињство је, заједно са породицом „понела” у Осло, не тако далеко од Ваљева, како каже. Одрастајући на северу, не заборављајући своје „јужњачке”...

Total
0
Share