Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Детаљ

ПОДКАСТ 24

Почињемо! Нисмо могли да одолимо дигиталним трендовима које доноси подкаст (podcast).

ПОДКАСТ 24 је започео своју добронамерну мисију ширења позитивних видео и аудио фреквенција. Сваког понедељка, пре подне од 11 сати и 30 минута, на Кадар 24 Јутјуб каналу премијерно. Можете нас пратити и на подкаст платформама Епла, Гугла, Миксклауда…

Отвараћемо разне теме, неоптерећене актуелностима и дневним догађајима, али које се тичу (пре свих!) младих људи. Уметност, култура, образовање и медији… биће наше главно подкаст станиште. Имамо добру намеру да окупимо никад доста младих људи, уметника и професионалаца испред наших камера и микрофона.

Прву, односно нулту епизоду снимили смо Јована и ја. Симболично, на дан нашег венчања премијерно је емитована нулта епизода. Ако будемо и са подкастом трајали дванаест година, искрено ћемо се радовати. Тога дана ћемо, поново симболично, Јована и ја славити 24 године брака. Боже здравља…

ПОДКАСТ 24 мода, или потреба?

Сећам се почетака мобилних телефона код нас. Био сам гимназијалац када сам сретао чудне ликове са циглама од телефона у рукама. Обично су се правили важни док би разговарали на ваљевским улицама и трговима, да их сви виде. Неретко се дешавало да им телефон зазвони у руци. Тада сам мислио да никада у животу нећу имати мобилни телефон.

У међувремену, телефони су се значајно смањили заједно са потребом да се пувкаш као поносни власник. Постали су доступни и свакако омогућили лакшу комуникацију. Тако видим и ову експанзију подкаста. Не само у Србији и региону, већ на читавом свету.

Доступност многим моћним и често бесплатним алатима на интернету, пружила нам је шансу да кажемо и покажемо. И као што мобилни телефон можемо лако употребити да организујемо неко дружење са својим пријатељима, тако и подкастом можемо представити своју идеју. Јавно проговорити о многим темама и пронаћи људе који имају сличне потребе.

Шта нас очекује?

Човек стварно уме да постави тешко питање. Нарочито себи. Тешко је у овом времену претпоставити шта нас очекује. Ипак, наша мала и скромна ПОДКАСТ 24 екипа је свесна да се вреди борити. Сем тога, када имате заиста искрене и добре намере, када желите да помогнете и подржите младе људе… Буде вам доста лакше и свака мука се превазиђе.

ПОДКАСТ 24 доноси разговоре о уметности и култури, промовишући добре примере у пракси и нудећи конкретна решења проблема. Да ли је потребно драмско образовање у нашим школама? Због чега млади људи не читају довољно? Како снимити свој први филм, или креирати интернет страницу…? Нека су од питања која ћемо покренути са нашим гостима.

Сем тога, искрено се надам да ће млади чланови ВЕБ редакције портала КАДАР[24] имати шта да кажу. Дубоко верујем да ће они покретати најважније теме подкаста. Једино тако ПОДКАСТ 24 добија свој потпун смисао. Имамо жељу и све потребне ресурсе, зато нам се придружи.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“
Тотал

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“

Ваљевски филмски сусрети су и овог децембра заказали дружење. Осму годину за редом, сусрешће се филмски уметници, педагози, млади аутори и исконски љубитељи седме уметности.

Zastava Srbije
Ракурс

УПС! УМЕТНОСТ, ПОЛИТИКА, СПОРТ…

УПС! Нова епизода ПОДКАСТ[24] на Кадар 24 Јутјуб каналу. Већ знате, премијерно сваког понедељка у 11:30 сати. Пратите нас и кликните на звонце. Следе узбудљиве приче.

Још неке приче...

Детаљ

Драги посетиоче, уколико немаш времена за читање дугих текстова, на правом си месту. Схватићеш да је највећи успех човека победа над самим собом. Хвала...

Тотал

Родитељство је дар од Бога. Огромно бреме, које каткад изгледа као највећи планински масив. „Мало дете – мала брига, велико дете – велика брига.“,...

Ракурс

Глума, музика, плес, фотографија… толико појмова и сви се могу дефинисати једном речју – уметношћу.

Ракурс

Многи људи имају погрешну идеју о уметности, мислећи да је то само одраз лепоте. Наравно, може да буде, али уметност је начн да се...