Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Крупан план

ПЕТАР ТОШИЋ – РЕНЕСАНСНИ ДЕЧАК ИЗ ЧЕТВРТЕ ШКОЛЕ

Петар Тошић је гост треће епизоде веб серијала Перспектива. Он је ученик ОШ „Нада Пурић” и МШ „Живорад Грбић” из Ваљева.

Петар Тошић достојанствено носи своје име – чврст је и постојан као стена. Ипак, када се мало боље загледате у те радознале и оштроумне очи, приметићете велику емоцију. Спознаћете свестраног дечака, коме није тешко да размишља и своју мисао заврши симпатичним „да”.

„Јако је занимљиво како он слуша на часу. Начуљи једно уво и са стране све посматра. Све прати и апсолутно разуме. Оно што се објасни само једном на часу, Петар са лакоћом усваја.”, каже његова учитељица Мирјана Беговић. Она иста учитељица која воли да се игра луткама и која истрајава у потпуној креативној подршци својим ученицима. Али и људској. Пре свега.

Петар Тошић стиже да похађа две школе – своју Четврту (ОШ „Нада Пурић) и Музичку „Живорад Грбић”. Није му тешко, јер јако воли своје другаре. По његовим речима, када мало боље размисли – највише воли да иде у школу звог друштва.

Петар Тошић – разнолики таленат

Десетогодишњи дечак црта као да му је двадесет, стоји у уводу треће епизоде веб серијала „Перспектива”. И заиста, готово да не постоји особа која не би посумњала у аутентичност дечијих цртежа. Макар на трен.

Поред цртања и велике љубави према музици, млади Петар се окушао и у глуми. Каже да су га инспирисали цртани филмови, док је још био у вртићу. Волео је да се игра позајмљивања гласова главних јунака цртаћа. Приметио је да има глумски глас, али још није схватио да је створио сјајан придев за ову уметничку игру.

Играо је у неким мањим представа и приредбама, али ће се ускоро појавити и на великом платну. Открио је чари снимања играног филма и успешно завршио свој први, филмски задатак. Снимајући неке своје сцене, схватио је да није лако и да је потребно доста понављања, како би све било савршено.

Није лако, али ако!

„Није тешко само снимање филма. Није лако свирати клавир. Али, деца не би требало да се нервирају у вези тога. То је само уметност. Потребно је само да се вежба и после све буде добро.”, искрено нам поручује Петар Тошић.

Сем тога, закључује како из неких грешака у цртању могу касније да испадну сјајни радови. Само је важно бити срећан и без нервирања. То је најважније за свако дете, дубоко је убеђен овај необични дечак.

Љубав га додатно инспирише и признаје да се мало постидео када се једна млада флаутисткиња заљубила у њега. Било му је и чудно, јер се неко први пут заљубљује у њега. Без сваке сумње, љубав му је сјајна ствар у животу. Једном је сањао да се сви људи на овом свету воле.

Истима поручује да би требало много више да пазе на своју средину. Да цене и поштују природу, јер и трава је лепа и удобна за лежање. Врло једноставно. Код младог Тошића, све веома једноставно и са миром. И не само то, него и веома промишљено. Да.

Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић, Петар Тошић

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

Лазар Лазаревић
Крупан план

ЛАЗАР ЛАЗАРЕВИЋ – О ЧЕМУ МИ ПРИЧАМО?!

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи ђак Ваљевске гимназије и учесник Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде у Шенжену. Један сасвим једноставан младић, наочит, финих манира, који мисли својом главом.

Лијана Крунић у ОШ „Нада Пурић”
Тотал

ЛИЈАНА КРУНИЋ – ХРИСТОС НАС ЈЕ ПОЗВАО ДА СЛУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се за студије теологије, како би и на тај начин могла да Му служи у потпуности. Више од деценије, посвећена је раду са децом кроз часове верске наставе, у основној школи.

Марија Савић
Тотал

МАРИЈА САВИЋ – ДЕЦИ СЕ МОРА УКАЗАТИ ПОВЕРЕЊЕ

Марија Савић је школски педагог, тренутно запослена у ОШ „Свети Сава”, у Попучкама. Кроз дугогодишње професионално искуство, до сада је радила у различитим основним школама. Упркос свему, свој позив бескрајно воли и ужива у њему.

Још неке приче...

Тотал

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се...

Тотал

Марија Савић је школски педагог, тренутно запослена у ОШ „Свети Сава”, у Попучкама. Кроз дугогодишње професионално искуство, до сада је радила у различитим основним...

Крупан план

Јаков Јакић је ученик петог разреда ОШ „Нада Пурић”. Када бисте затворили очи и слушали га како говори, рекли бисте - немогуће. Сићушне грађе,...

Тотал

Марија Ђурић је мастер историчар уметности. Иако је млада особа, поверен јој је изузетно одговоран „задатак” директора ваљевске Модерне галерије, чији реноме одавно превазилази...

Total
0
Share