Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Тотал

РОДИТЕЉ СУПЕРХЕРОЈ!

Родитељство је дар од Бога. Огромно бреме, које каткад изгледа као највећи планински масив. „Мало дете – мала брига, велико дете – велика брига.“, одувек је бивало у нашем народу.

Родитељ суперхерој

Свако ко на својој кожи осети ту благодат и ту врсту одговорности, постаје другачији човек.

Родитељ је веома важна карика једног друштва. Он се бори за своју младунчад, природно. Воли, радује се, разумева, страхује, грди, каје се, ужива, преиспитује се,… и шта све не. Чисто и безусловно. Да би од оних малих буцмастих стопалаца, порасла већа, и носила кроз живот ту одраслу, јединствену  личност. Човека који је бољи од својих родитеља, јер то је највећи успех. 

Зато је сваки храбар и посвећен родитељ данас прави Суперхерој. 

Родитељ Кадровац

Већ смо помињали како смо, од самих почетака  имали среће са родитељима наше деце. Да не буде забуне, то јесу њихова деца, али смо их ми, такорећи, привремено усвојили. Претпостављам да им није лако. 

Оно што је можда  и најважније, обостраног разумевања никада није недостајало. Никада нисмо имали никакав конфликт. Наши сусрети нису конвенционални. Трудимо се да увек сачувамо позитиван дух и да будемо отворени. Они апсолутно схватају и подржавају наш пут. 

Током разних припремних активности везаних за снимање нашег филма, то су још једном и потврдили. Одмах су кренули у акцију. У складу са својим могућностима и обавезама. Било им је јасно колико нам  овај филм значи. Колико он заправо значи деци. 

Захваљујући удруженим снагама и, пре свега огромној вољи, успели смо да заокружимо ту причу, тако да нам свима остане у лепом сећању. 

На муци се познају јунаци

Увек је било тешко одгајати децу. Свако време носи свој баласт. Природно, сви ми често грешимо. Али, мислим да у једној ствари никада не бисмо смели. Да им ускратимо љубав, разумевање и подршку за оно што искрено желе и могу. 

Није лако пронаћи  и одржати баланс у добу које прождире Човека као вредност. Тешко је усмерити то нејако, радознало, грехом неокаљано чедо на прави пут, када му се многи лажни представљају као прави. Када се љубав, доброта, часност, саосећајност,… зову кривим именом. Када је терет бити свој. Када није популарно мислити и бавити се лепим. Делити, не само шеровати. Знати и признати да нешто не знаш. Јер је то људски(!). Борити се за љубав, истину и правду. Тежити дугорочном задовољству и духовном миру, а не материјалним стварима. 

Зато сваки Родитељ који се не одриче исконских, људских вредности данас, улаже огроман труд. 

Сви су они нека врста Суперхероја данашњице. Сви они подижу своје анђеле ка правом путу.

Увек се добро добрим враћа.

Драги родитељи, хвала вам што сте ту!

Јована Л. Мирковић је дипломирана глумица. Ради као уметнички директор ПАРАДОКС групе и координатор Студија Кадар 24. Удата за Немању са којим има сина Михаила.

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“
Тотал

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“

Ваљевски филмски сусрети су и овог децембра заказали дружење. Осму годину за редом, сусрешће се филмски уметници, педагози, млади аутори и исконски љубитељи седме уметности.

Zastava Srbije
Ракурс

УПС! УМЕТНОСТ, ПОЛИТИКА, СПОРТ…

УПС! Нова епизода ПОДКАСТ[24] на Кадар 24 Јутјуб каналу. Већ знате, премијерно сваког понедељка у 11:30 сати. Пратите нас и кликните на звонце. Следе узбудљиве приче.

Још неке приче...

Детаљ

Драги посетиоче, уколико немаш времена за читање дугих текстова, на правом си месту. Схватићеш да је највећи успех човека победа над самим собом. Хвала...

Ракурс

Глума, музика, плес, фотографија… толико појмова и сви се могу дефинисати једном речју – уметношћу.

Ракурс

Многи људи имају погрешну идеју о уметности, мислећи да је то само одраз лепоте. Наравно, може да буде, али уметност је начн да се...

Крупан план

Она је петнаестогодишња Анђелка Драгић. Њено име говори и више него довољно. Одавно је музика њен живот, а она јој се потпуно и, чини...