Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Детаљ

ALIKE – КРАТКИ АНИМИРАНИ ФИЛМ

У брзом и пословном свету, један отац по имену Копи (Copi) труди се да васпитава свог сина Пејста (Paste) и изведе га на прави пут.

Да ли он то ради на прави начин, открићемо у анимираном филму кратког метра – Alike.

Ових дана интернетом, тачније друштвеним мрежама, кружи бесплатан видео који су аутори поделили са светом. Међутим, мало се зна о овом филму. Поред најдобронамерније препоруке да погледате ово остварење, желим са вама да поделим и неке занимљивости.

ALIKE – ВАЖНА ЈЕ ИДЕЈА

Кратки анимирани филм Alike нам долази из Барселоне (Шпанија). Његови аутори су Данијел Мартинез Лара и Рафаел Кано Мендез. Ова идеја им се крчкала више од четири године. Уз помоћ бивших студената из школе анимације Pepe School Land успели су да заврше своју причу. Оно што је најинтересантније у свему, користили су бесплатне алате за 3Д анимацију – Blender. Можете и сами претпоставити да су чланови екипе велики љубитељи Линукса.

Дакле, и овде се потврдила она Његошева – Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. По свему судећи, аутори овог филма су јунаци великог срца. Успели су да нам у осам минута скрену пажњу на опасности модерног живота и подсете нас – човек заслужује слободу!

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ ДА СУ И КАДРОВЦИ СНИМИЛИ СВОЈ ПРВИ ФИЛМ?

Ретка су деца која имају ту привилегију. Зато смо ми на нашу поносни. Лавовски су издржали све изазове које доноси свако снимање филма. Пре свега, огромно стрпљење.

КАКО ЈЕ НАСТАО ФИЛМ – ALIKE

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“
Тотал

ВАЉЕВСКИ ФИЛМСКИ СУСРЕТИ „ОВДЕ И САДА“

Ваљевски филмски сусрети су и овог децембра заказали дружење. Осму годину за редом, сусрешће се филмски уметници, педагози, млади аутори и исконски љубитељи седме уметности.

Zastava Srbije
Ракурс

УПС! УМЕТНОСТ, ПОЛИТИКА, СПОРТ…

УПС! Нова епизода ПОДКАСТ[24] на Кадар 24 Јутјуб каналу. Већ знате, премијерно сваког понедељка у 11:30 сати. Пратите нас и кликните на звонце. Следе узбудљиве приче.

Још неке приче...

Детаљ

Драги посетиоче, уколико немаш времена за читање дугих текстова, на правом си месту. Схватићеш да је највећи успех човека победа над самим собом. Хвала...

Тотал

Родитељство је дар од Бога. Огромно бреме, које каткад изгледа као највећи планински масив. „Мало дете – мала брига, велико дете – велика брига.“,...

Ракурс

Глума, музика, плес, фотографија… толико појмова и сви се могу дефинисати једном речју – уметношћу.

Ракурс

Многи људи имају погрешну идеју о уметности, мислећи да је то само одраз лепоте. Наравно, може да буде, али уметност је начн да се...