Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Детаљ

ПЕРСПЕКТИВА – ДРУГИ ДЕО СА ПЕТРОМ ГАЈИЋЕМ

Перспектива у својој шестој епизоди прве сезоне веб серијала нам доноси наставак приче са младим и веома успешним Петром Гајић.

Перспектива се, сваке среде, премијерно емитује на Кадар 24 Јутјуб каналу. Доноси нам причу о младим, талентованим и вредним људима који далеко стреме и имају свој став.

Петар Гајић је гост-домаћин и ове, шесте епизоде веб серијала Перспектива. Разговор је толико био занимљив, отворен и поучан, да смо донели слатку одлуку да га објавимо у целости – у две епизоде, поштујући петнаестоминутни оквир.

Након првог дела, у коме будући доктор Гајић поентира мишљу: Медицина је љубав према човеку, Петар веома искрено говори о својим гимназијским данима, новим технологијама и младим људима. Такође, веома отворено износи своје мишљење о томе „куда плови овај брод” и са чиме ће се, по њему, човечанство све сусрести.

Преноси нам своја досадашња искуства из Сједињених Америчких Држава и како све то утиче на младог човека, коме је дом тамо далеко. Колико му је породица била важна, као подршка и које су за њега највеће вредности. Веома искрено нам сведочи о промени свога лика, као и промени читавог друштва у ова модерна времена.

ПЕРСПЕКТИВА – Прва сезона

Све је почело од млађаног песника, Јована Рајовића, ученика ОШ „Нада Пурић” у Ваљеву, у тадашњој веб емисији „Разговор”. Потом смо разговарали са мултиталентованим дечаком из Друге основне школе – Томицом Ђурђевић. У трећој епизоди смо вам представили Кристину Кику Бирчанин, ваљевску гимназијалку која је успела да упише глуму на новосадској Академији уметности. Нашег старог Кадровца, којој се највећи сан остварује – да буде српска глумица!

Jovan Rajović
Јован Рајовић, први гост/домаћин емисије „Разговор”

Четврта епизода веб емисије „Разговор” из које ће се развити читав веб серијал Перспектива, био је резервисан за Магдалену Лазић. Још један Кадровац, која сем глуме, похађа Музичку школу и свира виолину. Магдалена је веома успешна и у плесу, па је освајала многобројне награде на државном првенству. Има жељу да једнога дана буде председница Републике Србије.

Са веома талентованом и изузетном ученицом Музичке школе, која ће са својих седамнаест већ бити на љубљанској, музичкој Академији – Маријом Обрадовић, започели смо веб серијал „Перспектива”. Имали смо ту част и велико задовољство да Марија Обрадовић, вишеструко награђивана млада флаутисткиња и будући студент у класи чувеног професора Зупана, буде наша прва гошћа/домаћин прве епизоде.

Онда смо вам представили Катарину Радмиловић, такође старог Кадровца, девојку из Ваљевске гимназије која има своју филмску причу. Уследило нам је дружење са ренесансним дечаком из Четврте школеПетром Тошићем.

Праву богињу мудрости и дете које је успело да у себи сабере уметност и науку, ученицу Прве основне школе у Ваљеву, Софију Мићевић, гледамо у четвртој епизоди веб серијала „Перспектива”. У међувремену, Софија ће наставити своје школовање у Ваљевској гимназији, као ученица седмог разреда специјалног одељења.

Петар Гајић нам је актер у две епизоде – петој и шестој. Искористили смо његов боравак у родном Граду и снимили, већ то споменух, један веома отворен и занимљив разговор. Заиста нисмо желели да робујемо било каквим временским оквирима. Петрова прича, свакако, заслужује да буде објављена у целости.

Од септембра нова сезона!

Перспектива наставља своју мисију од септембра, када почиње нова школска година. Већ сада вам можемо гарантовати сјајне госте/домаћине у новим епизодама које су пред нама. Можете очекивати и нека нова, да не кажем модернија, визуелна решења. Музичку тему, свакако, нећемо мењати.

Tomica Djurdjevic
Томица Ђурђевић у другој епизоди емисије „Разговор”

Снимајући, а пре свега упознајући ове сјајне младе људе, још једном смо потврдили онај свој став, ослоњен на народну мудрост – благо оном ко ради посао који воли, а који има смисла и добру намеру.

И заиста је тако. Посебна је привилегија упознати све ове младе људе, представити њихове приче и подржати их, колико год је то могуће. На сву срећу, има их. Можда нам се, понекад, учини да нам је перспектива танка, да су ове нове генерације наопаке, али све то долази из нашег незнања и предрасуда.

Ова деца су и паметна и добра. Ако се само мало потрудимо и приметимо их, сигурно ћемо имати потребу да им помогнемо. Сем тога, бићемо поносни на њих, јер ће истрајати у својим жељама – да буду још бољи људи. То је реалност и то није нека искривљена перспектива.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

Наталија Јовић на Коларцу
Крупан план

НАТАЛИЈА ЈОВИЋ – НАЈВИШЕ МЕ РАДУЈЕ ДЕЧЈИ ОСМЕХ

Наталија Јовић је флаутисткиња, доктор музичке педагогије и први сертификовани наставник Александер технике у Србији. Рођена Ваљевка своје ученике бескрајно воли и несебично им се даје. То препознају и деца и родитељи, јер када је нешто чистом љубављу проткано, ту грешке нема.

Калина Крупниковић на терену
Крупан план

КАЛИНА КРУПНИКОВИЋ – ЗАИГРАЛА БИХ ЗА СРПСКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ

Калина Крупниковић је пре петнаест година рођена и живи у Шведској, у Стокхолму. Дубоких српских корена, она не крије своју љубав према Србији, земљи своје мајке и оца. Тренутно је играч шведске јуниорске репрезентације и има неописиву жељу да заигра за српску кошаркашку репрезентацију. Ова једноставна, интелигентна и врло осећајна млада дама је и гост прве епизоде наставка веб серијала „Перспектива”.

Андрија Живојиновић
Крупан план

АНДРИЈА ЖИВОЈИНОВИЋ – ПОПУСТИ ДА БИ ПОБЕДИО

Андрија Живојиновић нам је стигао из Лазаревца. Потпуно неочекивано, али не и случајно. Срели смо се на аудицији и одмах је било јасно да је овај вишеструко талентовани дечак, широког спектра интересовања, прави Кадровац.

Још неке приче...

Крупан план

Наталија Јовић је флаутисткиња, доктор музичке педагогије и први сертификовани наставник Александер технике у Србији. Рођена Ваљевка своје ученике бескрајно воли и несебично им...

Крупан план

Калина Крупниковић је пре петнаест година рођена и живи у Шведској, у Стокхолму. Дубоких српских корена, она не крије своју љубав према Србији, земљи...

Крупан план

Јасна Матић је тренутно најстарији Кадровац, по „стажу”. Као мала је дошла у Студио КАДАР[24] са изразитом жељом за бављењем глумом. У међувремену је...

Ракурс

Нова сезона у Студију Кадар 24 се наставља. Након две и по године паузе, узроковане разним пандемијама, настављамо деценијску мисију - лепота ће спасити...

Total
0
Share