Добро друштво :)

Ћао, шта те занима?

Детаљ

ПЕРСПЕКТИВА – ДРУГИ ДЕО СА ПЕТРОМ ГАЈИЋЕМ

Перспектива у својој шестој епизоди прве сезоне веб серијала нам доноси наставак приче са младим и веома успешним Петром Гајић.

Перспектива се, сваке среде, премијерно емитује на Кадар 24 Јутјуб каналу. Доноси нам причу о младим, талентованим и вредним људима који далеко стреме и имају свој став.

Петар Гајић је гост-домаћин и ове, шесте епизоде веб серијала Перспектива. Разговор је толико био занимљив, отворен и поучан, да смо донели слатку одлуку да га објавимо у целости – у две епизоде, поштујући петнаестоминутни оквир.

Након првог дела, у коме будући доктор Гајић поентира мишљу: Медицина је љубав према човеку, Петар веома искрено говори о својим гимназијским данима, новим технологијама и младим људима. Такође, веома отворено износи своје мишљење о томе „куда плови овај брод” и са чиме ће се, по њему, човечанство све сусрести.

Преноси нам своја досадашња искуства из Сједињених Америчких Држава и како све то утиче на младог човека, коме је дом тамо далеко. Колико му је породица била важна, као подршка и које су за њега највеће вредности. Веома искрено нам сведочи о промени свога лика, као и промени читавог друштва у ова модерна времена.

ПЕРСПЕКТИВА – Прва сезона

Све је почело од млађаног песника, Јована Рајовића, ученика ОШ „Нада Пурић” у Ваљеву, у тадашњој веб емисији „Разговор”. Потом смо разговарали са мултиталентованим дечаком из Друге основне школе – Томицом Ђурђевић. У трећој епизоди смо вам представили Кристину Кику Бирчанин, ваљевску гимназијалку која је успела да упише глуму на новосадској Академији уметности. Нашег старог Кадровца, којој се највећи сан остварује – да буде српска глумица!

Jovan Rajović
Јован Рајовић, први гост/домаћин емисије „Разговор”

Четврта епизода веб емисије „Разговор” из које ће се развити читав веб серијал Перспектива, био је резервисан за Магдалену Лазић. Још један Кадровац, која сем глуме, похађа Музичку школу и свира виолину. Магдалена је веома успешна и у плесу, па је освајала многобројне награде на државном првенству. Има жељу да једнога дана буде председница Републике Србије.

Са веома талентованом и изузетном ученицом Музичке школе, која ће са својих седамнаест већ бити на љубљанској, музичкој Академији – Маријом Обрадовић, започели смо веб серијал „Перспектива”. Имали смо ту част и велико задовољство да Марија Обрадовић, вишеструко награђивана млада флаутисткиња и будући студент у класи чувеног професора Зупана, буде наша прва гошћа/домаћин прве епизоде.

Онда смо вам представили Катарину Радмиловић, такође старог Кадровца, девојку из Ваљевске гимназије која има своју филмску причу. Уследило нам је дружење са ренесансним дечаком из Четврте школеПетром Тошићем.

Праву богињу мудрости и дете које је успело да у себи сабере уметност и науку, ученицу Прве основне школе у Ваљеву, Софију Мићевић, гледамо у четвртој епизоди веб серијала „Перспектива”. У међувремену, Софија ће наставити своје школовање у Ваљевској гимназији, као ученица седмог разреда специјалног одељења.

Петар Гајић нам је актер у две епизоде – петој и шестој. Искористили смо његов боравак у родном Граду и снимили, већ то споменух, један веома отворен и занимљив разговор. Заиста нисмо желели да робујемо било каквим временским оквирима. Петрова прича, свакако, заслужује да буде објављена у целости.

Од септембра нова сезона!

Перспектива наставља своју мисију од септембра, када почиње нова школска година. Већ сада вам можемо гарантовати сјајне госте/домаћине у новим епизодама које су пред нама. Можете очекивати и нека нова, да не кажем модернија, визуелна решења. Музичку тему, свакако, нећемо мењати.

Tomica Djurdjevic
Томица Ђурђевић у другој епизоди емисије „Разговор”

Снимајући, а пре свега упознајући ове сјајне младе људе, још једном смо потврдили онај свој став, ослоњен на народну мудрост – благо оном ко ради посао који воли, а који има смисла и добру намеру.

И заиста је тако. Посебна је привилегија упознати све ове младе људе, представити њихове приче и подржати их, колико год је то могуће. На сву срећу, има их. Можда нам се, понекад, учини да нам је перспектива танка, да су ове нове генерације наопаке, али све то долази из нашег незнања и предрасуда.

Ова деца су и паметна и добра. Ако се само мало потрудимо и приметимо их, сигурно ћемо имати потребу да им помогнемо. Сем тога, бићемо поносни на њих, јер ће истрајати у својим жељама – да буду још бољи људи. То је реалност и то није нека искривљена перспектива.

Филмски, ТВ и веб редитељ. Оснивач ПАРАДОКС групе. Ради, ствара и самим тим живи у Србији. Ожењен Јованом, са којом има сина Михаила.

Marija Vuković
Крупан план

МАРИЈА ВУКОВИЋ – ЉУДИ СУ НАЈВАЖНИЈИ

На питање – Ко је Марија Вуковић?, каже да је никада нико то није питао. У тренутку сабира мисли и одговара, да је она једна енергична, врло емотивна особа, која највише од свега воли људе и све што је у вези са њима. Одабрала је пут глуме.

Лазар Лазаревић
Крупан план

ЛАЗАР ЛАЗАРЕВИЋ – О ЧЕМУ МИ ПРИЧАМО?!

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи ђак Ваљевске гимназије и учесник Међународне Мендељејеве хемијске олимпијаде у Шенжену. Један сасвим једноставан младић, наочит, финих манира, који мисли својом главом.

Лијана Крунић у ОШ „Нада Пурић”
Тотал

ЛИЈАНА КРУНИЋ – ХРИСТОС НАС ЈЕ ПОЗВАО ДА СЛУЖИМО ЈЕДНИ ДРУГИМА

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се за студије теологије, како би и на тај начин могла да Му служи у потпуности. Више од деценије, посвећена је раду са децом кроз часове верске наставе, у основној школи.

Још неке приче...

Крупан план

На питање - Ко је Марија Вуковић?, каже да је никада нико то није питао. У тренутку сабира мисли и одговара, да је она...

Крупан план

Лазар Лазаревић је дубоко везан за Бранковину, у којој је одрастао. Вероватно је већ тада успоставио тајну везу са природом и њеним наукама. Најбољи...

Тотал

Лијана Крунић православље доживљава као дар који јој је дат. Увидевши колико је живи Бог у сваком тренутку био ту за њу, определила се...

Тотал

Марија Савић је школски педагог, тренутно запослена у ОШ „Свети Сава”, у Попучкама. Кроз дугогодишње професионално искуство, до сада је радила у различитим основним...

Total
0
Share